Volontiranje u Latviji

07.01.2014. - Novosti - Oglasi za volontere

HITNO tražimo volontera koji bi 12 mjeseci volontirao/la u Latviji. Ukoliko spadate u dobnu skupinu od 18-30, nezaposleni ste, želite steći nova iskustva, putovati, naučiti novi egzotični jezik, steći nova poznanstva, onda je ovo idealna prilika za vas.

  • Vrsta projekta: dio EU projekta “Mladi na djelu”, Europska volonterska služba (EVS)
  • Mjesto projekta: Latvija, Rujiena (na sjeveru, blizu granice s Estonijom)
  • Trajanje projekta: 12 mjeseci (od veljače/ožujka)
  • Tema: Rad s osobama treće dobi
  • Broj volontera iz Hrvatske: 1
  • Troškovi: EU pokriva 90% troškova puta i 100% troškove smještaja, prehrane, treninga, socijalnog i zdravstvenog osiguranja, osnove latvijskog jezika itd.
  • Tko se može prijaviti: sve osobe od 18-30 godina koje imaju hrvatsko državljanstvo
  • Kako se prijaviti: svoj životopis i motivacijsko pismo na engleskom jeziku poslati na e-mail: help-split@st.htnet.hr ili  HELPov facebook help-udruga za pomoć mladima
Dužnosti volontera:
– Pomoć u organiziranju aktivnosti za starije osobe;
– Šetnja seniora na svježem zraku;
– Organiziranje različitih događanja, proslava, rođendana, Uskrsa i sl.;
– Organiziranje kreativnih aktivnosti (crtanje, slikanje, pjevanje i sl.), predavanja i sl.; – Fotografiranje aktivnosti, objavljivanje na društvenim mrežama, na web stranici organizacije i sl.
– Razmjena iskustava s drugim organizacijama;

Volonteri će sudjelovati u organiziranju aktivnosti dnevnog centra za starije. Bit će im osigurana tri obroka i živjet će u društvenim objektima u trokrevetnim ili dvokrevetnim sobama.
Volonteri će imati priliku steći iskustvo u radu sa starijim osobama i osobama s invaliditetom, kao i upoznati povijest, kulturu i tradiciju Latvije. Steći će nova iskustva, poboljšati komunikacijske vještine, te naučiti Latvijski jezik.
Volonteri će raditi 8 sati dnevno. Slobodne dane će imati subotom i nedjeljom. Više informacija možete dobiti u udruzi HELP Kontakt osobe: Nevenka, Andrea, Nicolas, Kelly i Katharina Nevenka Mardesic HELP
Mihovilova sirina 1
21000 Split, Croatia
tel: +385 21 346 664
fax: +385 21 360 650
e-mail: help-split@st.htnet.hr
www.helponline.hr
https://www.facebook.com/pages/HELP-Udruga-za-pomo%C4%87-mladima/204085719638246