Volontiraju mladi i u Hrvacama

14.12.2023. - Naši volonteri - Novosti

I Hrvace imaju svoje mlade volontere, zanimljiv mladić dolazi iz tog mjesta, glazbenik je i voli volontirati.

KRATKO NAM SE PREDSTAVI:

Zovem se Ivan Cvitković, imam 26 godina. Radim u jednom skladištu, u slobodno vrijeme sviram bas u bendu No Pressing. Živim u Hrvacama sa svojom obitelji, roditelji i brat. Ništa posebno, osim što volim svirati.

OD KADA, GDJE I KOLIKO ČESTO VOLONTIRAŠ?

Ne volontiram jako često, jedino kad imam vremena. Obveze mi oduzimaju dosta vremena. Ali lijep je to osjećaj kada volontiraš i dio si nečeg većeg. Najčešće volontiram kada se spremaju neki festivali, treba to sve pripremiti i organizirati.

ZAŠTO VOLONTIRAŠ I KAKO TO UTJEČE NA TVOJ ŽIVOT I SVJETONAZOR?

Jednostavno volim pomagati ljudima. Zabavim se, pametno potrošim to svoje slobodno vrijeme, a volontiranje ima i raznih drugih privilegija. Upoznaš druge ljude, neki od njih su skroz drugačiji od tebe, a onda naučiš nešto i od njih. Volontiranje je korist za sve.

ŠTO NA TVOJE VOLONTIRANJE KAŽU RODITELJI, PRIJATELJI I KOLEGE?

Svi me podržavaju u tome. Zapravo, najčešće zajedno volontiram sa svojim bratom Josipom Cvitkovićem i kolegom i prijateljem Šimunom Delijom. Mi smo već nekako uigrana ekipa, razumijemo se pogledom, pa komunikacija i ne treba. Uglavnom, podršku imam od svih.

KOJA TI JE VOLONTERSKA AKTIVNOST NAJDRAŽA I IMAŠ LI NEKU ANEGDOTU ILI SMIJEŠNI DOGAĐAJ DA PODIJELIŠ S NAMA?

Nemam najdražu aktivnost jer sve u sklopu volontiranja je zabavno, posebno ako si u društvu prijatelja i obitelji i općenito pozitivnih ljudi. Što se anegdota tiče, sjećam se jednog Gljevstoka kad je pala velika kiša i bilo je toliko blata da se nije moglo normalno postaviti ni šatore, ni šank, ni opremu, ljudi su padali jedni preko drugih, ali ipak smo se svi tome smijali i smijemo se i dan danas.

MOŽE LI VOLONTIRANJE POMOĆI MLADIM LJUDIMA DA STEKNU ŽIVOTNO I RADNO ISKUSTVO?

Volontiranje itekako pomaže mladim ljudima pogotovo ako volontiraju u nečemu što je vezano za njihovu struku/smjer kojim će se u budućnosti baviti. A samim tim stječu i neke vještine koje do tada nisu imali. Ma volontiranje je super stvar.

JE LI VOLONTIRANJE ZA TEBE POZITIVNO ISKUSTVO, BI LI GA PREPORUČIO DRUGIMA I ŠTO BI IM PRI TOME REKAO?

Itekako pozitivna stvar, naravno da ga preporučujem svima i starima i mladima. Rekao bih im da uz malo izdvojenog vremena i strpljenja mogu dobiti odličan osjećaj korisnosti, životno iskustvo i nove prijatelje koje će kroz volontiranje steći.

                                                            Razgovor vodila: Dijana Filipović-Grčić