Srma provela akciju protiv nasilja u društvu

29.11.2010. - Novosti

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.) Udruga Srma je provela javnu akciju ”Arijadnina crvena nit spasa za izlaz iz nasilja”.
Akcija je provedena u Sinju na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava (Pijaca) u subotu 27.11. Tom prigodom 13 volontera Udruge Srma među kojima i volotnerke iz sinjskih srednjih škola postavile su instalaciju u javni prostor. Crvena traka – Arijadnina nit razvučena je između stupova javne rasvjete i na nju okačene informacije o nasilju u svijetu, Hrvatskoj i Cetinskoj krajini, te fotografije žrtava nasilja. Volonterke su provele anketu među građanima koji su odgovarali na 14 pitanja o prepoznavanju nasilja u društvu. Rezultati će biti objavljeni na web stranici Udruge Srma www.udruga-srma.hr.
Cilj akcije je bio podizanje svijesti građana o prisutnosti i neprihvatljivosti nasilja u društvu, te senzibiliziranje javnosti o potrebi uključenja svih građana u borbu protiv svih oblika nasilja. Slične akcije Udruga Srma provodi u Sinju svake godine u studenom već petu godinu za redom.