SAZNAJET SVE O VOLONTIRANJU U EU

17.01.2014. - Novosti

HELP – Udruga za pomoć mladima
Poštovani,

Pozivamo vas na prezentaciju projekata EU namijenjenih mobilnosti mladih, s posebnim naglaskom na mogućnost volontiranja u EU kroz aktivnost Europske volonterske službe, te na interkulturalno druženje s HELP-ovim volonterima.

Prezentacija će se održati u četvrtak 30. siječnja 2014. u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici (u sklopu studentskog kampusa).

“Europska volonterska služba” (EVS) je dio programa EU “ERASMUS PLUS”.

EVS pruža mogućnost mladima iz RH da pođu volontirati u bilo koju zemlju EU na period od mjesec do godinu dana, a svi troškovi su pokriveni od strane EU.

Jedini uvjet je starost od 18-30 GODINA, bez obzira na obrazovanje, spol, nacionalnost, političku, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost, te da ste voljni izdvojiti svoje vrijeme na volontiranje u nekom od odabranih programa.

Na prezentaciji ćete imati priliku upoznati volontere iz različitih zemalja koji trenutno volontiraju u HELP-u, kao i one iz Hrvatske koji su bili ili se spremaju za poći volontirati u neku od zemalja EU. Strani volonteri će vas ujedno provesti i kroz kratku “šetnju” kroz svoje zemlje kroz glazbu, male gastronomske delicije koje će sami pripremiti (Italija, Španjolska,Škotska , Francuska, Argentina, Turska), te ćete iz prve ruke imati priliku čuti kako EVS funkcionira. 

U svakom slučaju bit će zabavno!!!

Nevenka Mardešić, koordinatorica

HELP 
Mihovilova sirina 1
21000 Split, Croatia
tel: +385 21 346 664
fax: +385 21 360 650
e-mail: help-split@st.htnet.hr