Predstavljamo Biciklistički klub Vlaji

07.06.2022. - Novosti - Organizatori volontiranja

07.06.’22

Naša okolina je predivna, što mnogi nisu ni svjesni, ali zahvaljujući lokalnim udrugama koji obilaze i uživaju u njihovim ljepotama imamo priliku i mi uživati. Jedna od takvih udruga je i Biciklistički klub Vlaji kojima je i jedna od svrha da bicikliraju i uživaju u ljepotama prirode. Razgovarali smo s njihovim predsjednikom Ivanom Mihaljevićem Ninom pa pročitajte što nam je rekao.

ŠTO RADI VAŠA UDRUGA I KOJI SU GLAVNI CILJEVI VAŠEG RADA:

Naš glavni cilj je druženje kroz bicikliranje. Uglavnom organiziramo vožnje bez obveze odnosno organiziramo vožnje usputno na kavi gdje se dogovorimo i ujutro već vozimo. U ljetnim mjesecima su ture redovite ali iako su neorganizirane, tjedno se barem jednom ode biciklirati. Covid-19 nas je dosta poremetio jer je dosta članova bilo  zaraženo ,a i dosta njih su vozili samostalno zbog cjelokupne situacije izbjegavali smo grupne vožnje.

TKO SU VAŠI KORISNICI I NA PODRUČJU KOJIH GRADOVA I OPĆINA RADITE:

Korisnici su biciklisti i svi oni koji imaju volju i  želju biciklirati. Oko dogovora za odlazak, uglavnom se okupimo u nekom kafiću,  te se dogovorimo koju turu želimo. Prije 3-4 godine princip je bio drugačiji jer smo objavljivali na Facebooku kad su vožnje ali danas nema potrebe. Jer smo svi tu koji često vozimo i tko je naravno zainteresiran za vožnju ,a radimo na području grada Sinja.

KOJE SVE AKTIVNOSTI PROVODITE TIJEKOM GODINE I KOME SU NAMJENJENE:

Nemamo neke organizirane aktivnosti tijekom godine ali pomažemo u drugim aktivnostima npr. akcija za čišćenje stazi Gospi Sinjskoj,  volontiranje na utrci Cetina Adventure.. Uskoro organiziramo jednu biciklijadu koji je naš primarni cilj ,a to je do izvora Cetine i natrag. Uglavnom bude do 300 sudionika i održava se 12.6. ove godine i nema natjecateljskog djela nego je rekreativno. Prije 3 godine smo imali utrku u trećem mjesec na Šušnjevači ali smo uvidjeli da nije potaknulo neku aktivnost u gradu Sinju te smo odustali.

SUDJELUJU LI U VAŠEM RADU VOLONTERI? IZDVOJITE NAM USLUGE/ AKTIVNOSTI/ VOLONTERSKE PROGRAME KOJE NUDITE VOLONTERIMA. IMATELI PROGRAME ZA MLADE VOLONTERE (15-30 GODINA) I ZA VOLONTERE SENIORE (60 I VIŠE GODINA):

Mi smo svi volonteri i sve što se radi isključivo je volonterski.

U ČEMU NAJVIŠE UŽIVAJU VOLONTERI:

Najviše uživamo u bicikliranju. Prva i osnovna misao je upravo ta da se kroz biciklu doživi priroda, a priroda u našoj krajini je predivna.

ŠTO MISLITE KOJE BI USLUGE BILE NAJPOTREBNIJE NA VAŠEM PODRUČJU:

Potrebne su biciklističke staze ali ne sad preveliki financijski pothvati već da se to odredi npr. do rijeke Cetine ima 6 km ceste i da se barem asfaltira pola metra sa strane i nacrta biciklistička staza i to bi bilo puno za nas ali ne samo za nas već i za bicikliste amatere.

KAKO SE VOLONTERI MOGU UKLJUČITI U VAŠ RAD:

Volonteri se mogu uključiti tako da nas kontaktiraju ili pak da dođu na kavu i da se dogovorimo o svemu naravno ako imaju volju i želju. Uskoro će nam i trebati volontera za biciklijadu  iako mi imamo već uigranu ekipu jer se takav događaj organizira već deset godina npr. tko vozi kamion, tko ubacuje bicikle  ukoliko osobe ne mogu nastaviti vožnju itd.. Što se tiče grada Sinja grad se priključio unajmljivanjem električnim biciklama i to je super stvar. Iako smatram da grad treba napraviti više punktova i to npr. da preuzmete biciklu na Trgu Franje Tuđmana i ostaviti na drugom mjestu npr. kod OS Marka Marulića ili na Bazani ,a ne sve na jednom mjestu.

VAŠI KONTAKT PODACI:

Luka 6,

21 230  Sinj

Mob: 098/749258

Mail: bkvlajisinj@gmail.com