Nagradni natječaj za volonterske priče

08.09.2020. - Naši volonteri - Novosti - Organizatori volontiranja

 Udruga Srma objavljuje


NATJEČAJ ZA VOLONTERSKE PRIČE


Natječaj je otvoren od 9. rujna do 15. listopada 2020.


Na natječaj se može poslati jedna priča do 3000 znakova (bez praznina, mogu biti i kraće) s punim imenom i prezimenom i kontakt podacima. Natječaj je otvoren za volontere s područja Cetinske krajine (Grad Sinj, Grad Trilj, Grad Vrlika, Općina Otok, Općina Hrvace, Općina Dicmo).
Priče treba poslati na mail: udruga.srma@st.t-com.hr ili poštom na adresu: Udruga Srma, Brnaška 44, 21230 Sinj.
Nagrađuje se 5 najboljih priča prigodnim nagradama. Priče će ocijeniti profesori hrvatskog jezika i predstavnici Lokalnog volonterskog centra Sinj i Udruge Srma. Rezultati natječaja bit će objavljeni 4. prosinca 2020. godine na mrežnoj stranici Lokalnog volonterskog centra Sinj i Udruge Srma.
Sve priče pristigle u natječajnom roku tiskat će se u zborniku volonterskih priča ”LOVOR 2” i objaviti kao e-knjiga koja će biti dostupna online na mrežnoj stranici Lokalnog volonterskog centra Sinj i Udruge Srma.
Predstavljanje zbornika volonterskih priča i dodjela nagrada bit će 5.12.2020. na Međunarodni dan volontera kada će svoje priče čitati sami autori.
Zbornik volonterskih priča dio je projekta
V O Z A R A – VOLONTERI ZA RAZVOJ
kojega financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Pozivaju se lokalni volonteri i organizatori volontiranje iz Cetinske krajine da sudjeluju na natječaju i motiviraju svoje volontere na sudjelovanje. Volonterske priče promoviraju specifične vrijednosti i kvalitete koje ono donosi i volonterima i lokalnoj zajednici, te promoviraju volontiranje kao model stjecanja životnih i radnih iskustava.
Budite i vi dio lokalne volonterske priče!