Mlada volonterka iz Vrlike Megi Marić

17.05.2022. - Naši volonteri - Novosti

17.05.’22

U ovom razgovoru predstavljamo volonterku koja je sada zaposlenica na projektu u udruzi u kojoj je volontirala. Volontirala je i za druge organizacije, a volontira i danas, kada god to može. To je oplemenjuje i u volontiranju nalazi motiv za dalje.

KRATKO NAM SE PREDSTAVI:

Ja sam Megi Marić, dolazim iz Vrlike, sretno sam udana. Trenutno sam  koordinator na projektu ,,Zaželi” Gradskog društva Crvenog križa Vrlika, a prije toga sam dugi niz godina volontirala. Vrlika je predivan gradić za življenje. Dosta se ljudi i vraća u grad jer se može dosta toga vidjeti, a i predivna je priroda za djecu.

OD KADA, GDJE I KOLIKO ČESTO VOLONTIRAŠ?

Volontirala sam nekoliko godina u Crvenom križu Vrlika. Volontiram i pomažem kad god je neka aktivnosti pri Gradu, bilo da se radi o organizaciji događaja ili potreba lokalnih organizatora. Malo smo mjesto, svi se međusobno znamo, pa si i pomažemo.

ZAŠTO VOLONTIRAŠ I KAKO TO UTJEČE NA TVOJ ŽIVOT I SVJETONAZOR?

Odlučila sam volontirati jer želim pomoći drugima i jer je to najljepši način pomaganja. Čovjek se odmah osjeća radosnije. Naravno, kad čovjek pomaže – što ima ljepše od toga? Sve to radiš jer želiš. Kako ispunim nekog čovjeka, tako i sebe. Sva moja obitelj me podržava. Pomoći drugome, šta bi mi trebali reći nego da je predivno.

KOJA TI JE VOLONTERSKA AKTIVNOST NAJDRAŽA I IMAŠ LI NEKU ANEGDOTU ILI SMIJEŠNI DOGAĐAJ ZA PODIJELITI S NAMA?

Svako iskustvo mi je predivno. Uvijek se dogodi neka anegdota, ali sada se ne mogu sjetiti. Kada ima puno ljudi  ima i puno događaja.

MOŽE LI VOLONTIRANJE POMOĆI MLADIM LJUDIMA DA STEKNU ŽIVOTNO I RADNO ISKUSTVO KOJE IM KASNIJE MOŽE POMOĆI U ŽIVOTU I PRI ZAPOŠLJAVANJU?

Može, upoznajete nove ljude i komunicirate s tim ljudima. Samim tim stječete neko iskustvo. Ja sam prije volontirala u Crvenom križu, a sada sam njihov zaposlenik i živi sam primjer kako je volontiranje pozitivna stvar. Nisam to očekivala, ali eto, desilo se.

JE LI VOLONTIRANJE ZA TEBE POZITIVNA STVAR I BI LI GA PREPORUČILA DRUGIMA?

Naravno da mi je pozitivna stvar i svakom bih preporučila.

ŠTO BI IM PRI TOME REKLA?

Lijepo je pomoći drugome, a samim tim pomaganjem činite sebi dobro i ništa ne gubite. Možete samo dobiti.

Razgovor vodila: Dijana Filipović-Grčić