Mira Bandalo jedna od osnivačica Srme

16.03.2012. - Naši volonteri - Novosti

Još jedna od osnivačica Udruge Srma, članica Upravnog odbora od osnutka. Doslovno kroz svoj tihi rad ostaje u sjeni, ali svojom mirnoćom i trezvenošću ulijeva povjerenje svima nama, uvijek ima riješenje za sve probleme i kao takva je nezaobilazna u svim situacijama. U ugodnom razgovoru s Mirom Bandalo sat je proletio za minutu, a evo što je podjelila s nama: MIRE, DA TE JA NE ZNAM I TREBAŠ MI SE UKRATKO PREDSTAVITI ŠTO BI TI REKLA O SEBI: Ma, nema se tu šta puno pričati, zovem se Mira Bandalo, udana, majka dvojice sinova, jedan je brucoš, drugi srednjoškolac, muž Boro, živimo u Sinju. Kao što vidite, obični život bez nekih većih oscilacija. OD KADA SI ČLANICA SRME : Članica Srme sam od samog njenog osnutka, odnosno sudjelovala sam u njenom osnivanju. Rado sam na poziv prijateljica krenula u njeno osnivanje i ostala sam do danas podržavajući razne akcije i radionice. Članica sam Upravnog odbora, blagajnica i tajnica, što mi je zadovoljstvo jer i na taj način mogu pridonijeti radu Udruge. ZAŠTO SRMA: Svidila mi se ideja o osnivanju jedne takve udruge u našem gradu, jer mislim da je civilno društvo područje na kojem se može još puno djelovati, i tako sam ostala do danas podržavajući razne akcije i radionice. ŠTO TVOJA OBITELJ KAŽE NA TVOJ ANGAŽMAN U SRME: Moji ukućani me podržaju u mom radu, a moj stariji sin Andrija je i sam sudjelovao u nekim akcijama. ZAŠTO TI UOPĆE VOLONTIRAŠ, U ČEMU JE TAJNA: Volontiram jer osjećam posebno zadovoljstvo pomažući drugima, i angažirajući se u akcijama koje će pomoći da se i drugi osjećaju zadovoljnije. Svi mi u Srme smo stoga odlučile svojim radom i doprinosom barem pokušati ispuniti sadržajima život u našem gradu. Rad i druženje s toliko posebnih žena koje se nesebično angažiraju i daju dio svog slobodnog vremena, ispunjava čovjeka posebnom energijom i to bih rado preporučila svima da probaju.
ŠTO BI TI REKLA MLADIM VOLONTERIMA: Nemam ja neku posebnu mudrost za njih, ali mi je zaista zadovoljstvo vidjeti te mlade ljude kako se angažiraju i uživaju u tome. Volila bi samo da ih je više, jer volontiranje smatram samo jednim pozitivnim iskustvom koje im može samo pomoći u tom procesu odrastanja da se razviju u još bolju i pozitivniju osobu.
NA KOJIM SI SVE AKCIJAMA SUDJELOVALA I KOJA TI JE NAJDRAŽA: U ovih šest godina sam sudjelovala u mnogim akcijama, a posebno mi je draga “Biciklijada” jer djeca uživaju u sportskim aktivnostima i neformalnom druženju. Drage su mi i akcije “ Kluba žena oboljelih na dojci” i rado sudjelujem u njima, a njihov je optimizam tako zarazan da može posramiti sve one nezadovoljne i nezainteresirane. U TOLIKO PUNO VREMENA SIGURNO SE DOGODILA I NEKAKVA ANEGDOTA, PODJELI JE S NAMA: Kad smo jedne godine išle mi iz udruge u maškare, dok smo u povorci šetale gradom neke starije gospođe su nam dobacivale da zašto se zovemo Sarma, a ne arambašić. Nas je to baš razveselilo i nasmijalo, a neki nas i danas brkaju sa sarmama. KAKO VIDIŠ SRMU ZA PET GODINA: Kao veliku organizaciju, koja je bitan dio civilnog života grada, s puno mladih volontera i dobrih akcija. Ako su temelji zdravi kuća je ugodna za stanovanje.