HRVATSKA VOLONTIRA OD 17. DO 20. SVIBNJA!

15.05.2023. - Novosti - Oglasi za volontere

Hrvatska volontira 2023. – prijavljeno preko 120  volonterskih aktivnosti!

U srijedu,  17. svibnja, počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne volontere i organizacije!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike i ODRAZ-om – Održivi razvoj zajednice, organiziraju trinaestu kampanju Hrvatska volontira te i ove godine pružaju priliku građanima da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 17. do 20. svibnja, a mi vas pozivamo, drage volonterke i volonteri, na volontiranje u manifestaciji! Istaknite kako ciljevi održivog razvoja pomažu u stvaranju bolje budućnosti za sve nas te pozovite ostale volontere da sudjeluju u inicijativama koje promiču održivi razvoj kako bi osigurali bolju budućnost za generacije koje dolaze. Učinimo to za ljepšu budućnost!

Ove godine naglasak stavljamo na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Želimo podsjetiti da je volontiranje izvor snage zajednice, otpornosti, solidarnosti i društvene kohezije koji donosi pozitivne društvene promjene poticanjem poštivanja različitosti, jednakosti i sudjelovanja svih slojeva društva.  

Upravo su volonteri promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije, od 17. do 20. svibnja možete pronaći na sljedećoj poveznici, te vas pozivamo da pronađete aktivnost koja vas inspirira, povedete članove i članice vaših obitelji i zavolontirate se s nama!

Kontakt za medije: Udruga za civilno društvo i kvalitetu življenja Srma, Lokalni volonterski centar Sinj, Dijana Filipović-Grčić, udruga-srma@st.t-com.hr , 098 625 754.

SINJ – 18. SVIBNJA 2023. – 12 – 14 sati

AKCIJA UREĐENJA HUMANITARNOG SKLADIŠTA SOCIJALNE SAMOPOSLUGE GRADA SINJA

Zajednička akcija Gradskog društva Crvenog križa Sinj, Udruge Srma i OŠ Ivana Mažuranića, Obrovac sinjski

Uz priopćenje šaljemo i najavne fotografije aktivnosti, nekih organizacija iz Volonteke:  https://shorturl.at/lwHWZ

Poruke koje ove godine šaljemo kroz našu kampanju su

Dobro je što ste tu

Hvala što ste tu

a upućene su volonterima koji su pokretači održivog razvoja.