Dodjelili smo nagrade…

09.04.2021. - Novosti

09.04.’21

Na terasi Galerije Galiotović u Sinju dodijeljene su nagrade za 6 najboljih dječjih radova pristiglih na natječaj ”Igre mog djetinjstva”. Za sve nagrađene pripremljene su pamučne eko torbe oslikane motivima igara koje su opisali, a u njima su dobili sportske i društvene igre, ukrasne predmete i druge prigodne darove.

Najbolji rad je plakat Lene Marendić učenice 1.a razreda OŠ Ivana Mažuranića, Han. Prvonagrađena učenica je opisala 8 igara iz djetinjstva njenih djedova i baka i nacrtala tri crteža.

Drugu je nagradu osvojila Manuela Vitić, također učenica 1.a razreda OŠ Ivana Mažuranića, Han koja je na svom plakatu uz nekoliko crteža opisala 5 tradicijskih igara.

Antea Kanaet, učenica 8.c razreda OŠ Ivana Lovrića, Sinj za svoj je sastav ”Igre mog djetinjstva – Sjećanja moje bake” dobila 3. nagradu.

Crtežom ”Igra potkove” Bože Vukas, učenik 5. razreda OŠ Stjepana Radića, Tijarica osvoji je 4. nagradu.

Doris Malbaša, učenica 3. razreda OŠ Fra Pavla Vučkovića, Sinj peto je mjesto osvojila tekstom ”Igre mog djetinjstva” u kojem je o starim igrama pričaju baka i barba Meštar.

Svojim crtežom i tekst o četiri igre ”Praćka, Školica, Zviždaljka, Žmirka” Luka Vučić, učenik 1.a razreda OŠ Ivana Mažuranića, Han osvojio je 6. mjesto.

Na nagradni natječaj ”IGRE MOG DJETINJSTVA” koji je bio otvoren tijekom ožujka pristiglo je ukupno 39 radova, od čega 17 tekstova, 7 crteža, 5 crteža s tekstom, 4 plakata, 3 audio zapisa, 2 video uratka i 1 pjesma. U radovima je opisano i spomenuto pedesetak različitih igara, a najčešće spominjane su igra na franja, igra na laštrika, igra skrivača, školica, zaleđeni kipovi i druge.

Cilj nagradnog natječaja je bio očuvanje od zaborava starih igara, raznolikosti i mašte djetinjstva, prenošenje naslijeđa starijih djeci, unucima i budućim generacijama, te ublažavanje generacijskog jaza u obiteljima.

Natječaj je proveden u okviru Projekta ”LOZA-D – Lokalna zajednica za djecu” koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.