Svečano smo obilježili 5.12. Dan volontera

05.12.2020. - Naši volonteri - Novosti - Organizatori volontiranja

SVIM VOLONTERIMA SRETAN MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA 5. PROSINCA!

U Sinju smo Dan volontera obilježili na našoj Pijaci podjelom letaka i nagrada autorima volonterskih priča i najboljim volonterima Srme. Nagrade su osigurali sinjski privatni poduzetnici kojima od srca zahvaljujemo i Udruga Srma.

3 nagrade dodijeljene su najboljim volonterima Srme s najviše sati volontiranja u u 2020.g.:

Marija Mandac u srednjoj kategoriji od 30 do 60 godina nagrađena je srebrnim naušnicama – poklon Zlatarnice i srebrnarnice Đonlić i umjetničkom slikom Snježanke Jadrijević ”Matovilka” (akvarel).

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 129863733_567751980759578_6547288806200483736_n.jpg

Ana Galić je nagrađena kao najbolja mlada volonterka u kategoriji od 15 do 29 godina vrijednim poklon bonom Optike Lapić i knjigom poezije ”Iz kamena cvit”. Nagradu je preuzela majka Julijana.

Višnjicu Miloš najbolju volonterka u kategoriji 60+ Udruga Srma nagradila je slasticom Spara mlade sinjske poduzetnice Ivane Perić iz OPG-a Miletić i zbirkom poezije ”Iz kamena cvit”.

8 nagrada predano je autorima volonterskih priča koje su pristigle na nagradni natječaj Lokalnog volonterskog centra Sinj – Udruge Srma.

Prvo mjesto dijele dvije priče:

Ena Delija, autorica priče ”Volevo volare” (Željela sam letjeti), nagrađena je grafikom sinjske slikarice Vesne Bader koja je laserski otisnuta na benkovačkom kamenu i uokvirena, maramom iz butika Đir, te zbirkom pjesama ”Iz kamena cvit”.

Kristina Mravak, autorica priče ”Volontiram dakle jesam” nagrađena je poklon bonom Croma Beauty salona za uljepšavanje, poklonom prodavaonice Plinara – mix shop i maramom iz butika Đir.

Drugo mjesto dijele dvije priče:

Karla Radović je autorica nagrađene priče ”Volontiranje me naučilo tko sam ja”, a nagrađena je bonom boutiqa Trend, maramom Butika Đir i dvjema zbirkama ”Iz kamena cvit” i ”Izgubljeni ključ”, poklon Udruge Srma. Nagradu će preuzeti naknadno.

Marina Milun napisala je pričeu ”Kako se osjećam kao volonter” i za to je nagrađena džemperom iz butika Vesna, maramom butika Đir i dvjema zbirkama ”Iz kamena cvit” i ”Izgubljeni ključ”, poklon Udruge Srma. Nagradu će preuzeti naknadno.

Treće mjesto dijele tri priče s istim brojem osvojenih bodova. Dvije su autorice srednjoškolke za koje je nagrade preuzela prof. Helena Balajić koja radi s volonterima u SSŠ Bana Josipa Jelačića.

Marina Čorić je za priču ‘Poklonila sam dio sebe” nagrađena poklon bonom butika Extreme intimo, majicom iz butika Đir i dvjema zbirkama ”Iz kamena cvit” i ”Izgubljeni ključ”, poklon Udruge Srma.

Za priču ”Volontiranje mijenja pogled na život” autorica Mirna Jurko osvojila je poklon bon salona za uljepšavanje Croma Beauty, majicu butika Đir i dvije zbirke ”Iz kamena cvit” i ”Izgubljeni ključ”, poklon Udruge Srma.

Treću je priču u ovoj kategoriji napisao inkluzivni volonter Stipe Maleš ”Volonterska priča” i za nju je nagrađen poklon paketom papirnice Tramax, a Udruga Srma ga je nagradila stolnim tkalačkim stanom i dvjema zbirkama ”Iz kamena cvit” i ”Izgubljeni ključ”. Dodjelu nagrada pratila je i Jasenka Pleadin-Raić u ima partnera na projektu ”VOZARA – Volonteri za razvoj” Centra Juraj Bonači koja u Područnom odjeljenju u Sinju vodi korisnike dnevnog boravka koji su se odlučili na volontiranje i aktivni su inkluzivni volonteri poput Marine Milun i Stipe Maleša.

Posebna nagrada za priču na dijalektu dodijeljena je priči ”Lektimacija” autorice Marije Librenjak koju je Udruga Srma nagradila slasticom Spara mlade sinjske poduzetnice Ivane Perić iz OPG-a Miletić i zbirkom ”Iz kamena cvit”, a Cvjećarnica Florami prigodnim ukrasom. Nagradu će preuzeti naknadno.

HVALA SVIM VOLONTERIMA KOJI DAJU SVOJE VRIJEME, VJEŠTINE SVOJU LJUBAV I PAŽNJU KAKO BI NAM SVIMA SKUPA BILO BOLJE!